Lentekriebels op basisscholen

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Laren

De week van lentekriebels werd dit jaar feestelijk geopend op basisschool de Scheper in Laren. De leerlingen lieten rode hartvormige ballonnen op met een boodschap voor de vinder.

Tijdens de week van de lentekriebels wordt door 19 basisscholen in de regio speciale aandacht gegeven aan seksualiteiten, met positieve normen en waarden en respect voor diversiteit.

Sinds december 2012 zijn seksualiteit en seksuele diversiteit door de overheid toegevoegd aan de kerndoelen van het basisonderwijs. Basisscholen zijn nu dus verplicht om hieraan aandacht te besteden.

,,Het thema seksualiteit kan gevoelig zijn op sommige scholen," vertelt Daan Kuypers van GGD Gooi & Vechtstreek. ,,Maar ze maken het onderwerp vaak groter dan het is. Onze taak is om seksualiteit breed neer te zetten, door het ook over relaties en verliefdheid te hebben."

Naast basisschool de Scheper doen er nog 18 andere scholen mee in de regio. In Laren zijn dat De Ploeg en De Binckhorst-St. Jan, in Blaricum De Bijvanck, in Weesp de Hobbedob, in Bussum De Vondelschool en De Vitusschool, in Huizen De Tweede Montessorischool, in Kortenhoef de Curtevenne en in Hilversum de Lelyschool, De Dubbeldekker, de Avonturijn, de Minckelersschool, de Lorentzschool, de Titus Brandsmaschool, de Violenschool en de Gooise Daltonschool.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.