Laarder maakt dure iPhone makkelijker bereikbaar

© Foto: AFP/Josh Edelson

Edward de Vries Lentsch
Laren

„Wanneer heb je voor het laatst een dvd of een cd gekocht?” Met deze prikkelende vraag wist Bas van der Putten uit Laren investeerders te interesseren voor zijn bedrijf Go Lemon. Betalen voor het gebruik van een iPhone en niet voor het kostbare bezit. Hij speelt in op de trend waarbij gebruik populairder wordt dan bezit.

„Denk aan Netflix, Spotify en private-lease van auto’s.” Go Lemon mikt met zijn marketing specifiek op de hoge aanschafprijs van de iPhone X die in november verschijnt en waar de nodige kritiek op is. „Het is met een prijskaartje van 1.329 euro voor de 256 GB uitvoering de duurste iPhone ooit. Go Lemon maakt deze iPhone bereikbaar: voor 199 euro halen klanten de meest uitgebreide iPhone X al in huis, in combinatie met een jaarabonnement van 59 euro per maand. De iPhone 8 is beschikbaar vanaf 47 euro per maand, plus een eenmalige startfee van 89 euro. Bovendien is de iPhone via Go Lemon altijd direct verzekerd tegen (glas)schade en diefstal, zodat klanten niet geconfronteerd worden met hoge kosten als er een ongelukje gebeurt.”

Een bijkomend voordeel is dat er geen BKR-registratie nodig is. Die is wel verplicht bij de aanschaf van een smartphone vanaf 250 euro op afbetaling, in combinatie met een telefoonabonnement bij een telecomprovider. Klanten van Go Lemon worden geen eigenaar van de iPhone maar gebruiken het Apple-product in abonnementsvorm. „Use only for sim only.”

Een kostennadeel is wel dat de abonnees de (vrij waardevaste) iPhones niet kunnen verkopen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.