Clubhuis AWHB een waar ’vissersparadijs’

Prachtig gelegen aan het water van de Vest in Weesp.© Foto HMC

Tamar de Vries
Weesp

In de stromende regen zijn gistermorgen de laatste voorbereidingen getroffen voor de officiële opening van het clubhuis van de Algemene Weesper Hengelaarsbond (AWHB) aan het einde van de Nieuwstad.

Bij de bootjeshaven aan de Vest - het water rond de schans aan het einde van de Nieuwstad - werd in februari de eerste paal geslagen. ,,We hadden eigenlijk helemaal geen clubhuis hier”, vertelt voorzitter Ton Dalmulder. ,,Er stond een houten tuinhuis dat we alleen konden gebruiken als berging.” De club werd in 1908 opgericht en heeft inmiddels 2200 leden. ,,We hebben leden in Duitsland, Denemarken, uit Weesp en rond Vinkeveen. Daar pachten we namelijk viswater en dat is een geliefde visplek. Dus als mensen daar willen vissen, moeten ze lid worden van de AWHB.”

De noodzaak van een echt clubhuis werd al langer gevoeld. Met financiële steun van Sportvisserij Nederland, het Coöperatieve Fonds van de Rabobank, Federatie Sportvisserij Midwest Nederland lukte het. ,,Architect Janton Stork van Stork en Albrecht maakte het ontwerp en NTB Aannemersbedrijf heeft het gebouwd”, vervolgt Dalmulder. ,,Gelukkig hebben we onder onze leden ook genoeg vrijwilligers die de handjes laten wapperen. Daar zijn we heel gelukkig mee.”

Buiten zijn in regenpakken gehulde mannen partytenten aan het opbouwen voor de opening, die verricht wordt door burgemeester Bas Jan van Bochove. ,,Hij moet de sleutel van het clubhuis binnenhalen met een zeevishengel”, lacht de voorzitter. De accommodatie is uitgerust met een keukentje, er is een toilet, er kunnen vislessen worden gegeven die nu nog op de scholen plaatsvinden. ,,Het is ook een ontmoetingsplek voor met name de senioren. Je moet ze hier zien zitten ’s ochtends aan het water, als de zon schijnt, met de bootjes voor de deur. Vissersparadijs!”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.