’Vluchtelingendebat waardig voeren’

Ronald Frisartr.frisart@hollandmediacombinatie.nl
Hilversum

Het debat over de opvang van vluchtelingen moet in Hilversum worden gevoerd op basis van vertrouwen in elkaars goede bedoelingen. Standpunten mogen ver uiteen liggen, maar het debat moet worden gevoerd op basis van feiten.

Dat is de strekking van een verklaring van b en w van Hilversum. Ze maken zich ’zorgen over de verharding van de toon van de dialoog’.

Ze zien dat vooral op sociale media, maar ook in een brief van Facebookgroep ’Liever iets minder vluchtelingen in Hilversum’ over burgemeester Broertjes.

De brief ging naar minister Plasterk (Binnenlandse Zaken), commissaris van de Koning Remkes en hoofdofficier van justitie Steensma. De groep wil onderzoek naar Broertjes’ optreden rond het vluchtelingenvraagstuk en naar diens benoeming tot burgemeester.

De schrijvers beweren dat ’geen sprake is geweest van democratie’ in de weken dat de aanpak van het vluchtelingendossier was opgeschaald naar calamiteitenniveau Grip 4. Verder stellen ze dat Broertjes ’allerminst’ van onbesproken gedrag is, onder meer omdat hem ooit een half jaar ontzegging van de rijbevoegdheid is opgelegd. Dat was wegens te hard rijden, laat Broertjes zelf desgevraagd weten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.