Brede steun voor schenden afspraken De Cocon

Bewonersprotest tegen de Cocon in 2009. Archieffoto Ton Kastermans

Bewonersprotest tegen de Cocon in 2009. Archieffoto Ton Kastermans

hilversum

Hilversum staat op het punt de belofte met omwonenden over splitsing van regionale daklozenopvang De Cocon te breken. Voor een ruime raadsmeerderheid is het convenant dat in 2008 werd gesloten en een snelle splitsing van de opvang aan de Neuweg inhield definitief ‘onhaalbaar’.

Dat bleek woensdagavond. De discussie ontaardde snel in gehakketak over de vraag welke partij de ergste draaikont is. Heel begrijpelijk waren CDA, GroenLinks en SP het felst. De oppositiepartijen maakten voor de verkiezingen al duidelijk niet meer in splitsing van de opvang te geloven en zijn daar naar hun idee op afgerekend bij door de kiezer. Grote verkiezingswinnaar D66 was woensdag Kop van Jut. De partij wierp zich kort voor de verkiezingen op als redder van het convenant, maar is nu de eerste om de afspraken af te doen als niet realistisch. Opmerkelijk: ook de PvdA is nu om. Als leverancier van de eerste drie Cocon-wethouders sinds het convenant werd gesloten, was de partij tot de verkiezingen onvermurwbaar.

Alleen Hart voor Hilversum is mordicus tegen het eenzijdig opzeggen van de afspraken, bleek woensdagavond. Ook de ChristenUnie zit op de lijn ‘laat uw ja ja en uw nee nee’ zijn. Maar de partij lijkt toch te zwichten door de pragmatische argumenten van wethouder Eric van der Want.

Lees meer in de krant van vrijdag 28 januari

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.