Hoogte appartementenbouw Janshuis valt niet goed

Edward de Vries Lentsch
Laren

Ooit mochten Laarders zich via een soort referendum uitspreken over de eerste hoogbouw in het centrum, bij het Janshuis. Dat waren nog eens tijden.

Anno 2015 is er vooral kritiek op de toekomst, twee blokken met zeven appartementen. Nokhoogte van 13,5 meter. Een stijging van vijftig procent, constateerden diverse insprekers tijdens de raadscommissie. Wethouder Ton Stam kon praten als Brugman, maar afgezien van zijn eigen VVD was geen enkele fractie positief over die bouwhoogte van het Tergooi-complex aan het Pastoor Hendrikspark.

Coalitiepartij CDA viel met name over de luxe-appartementen die mensen van buiten Laren trekken. Nauwelijks sociale woningbouw, waar Laren om zit te springen. Marcus van den Brink(PvdA): ,,We faciliteren de grijze golf richting Laren.’’

Bovendien sneuvelt bijna al het groen. ,,In strijd met de structuurvisie en daarom alleen al gaat dit plan mank’’, oordeelde Diederik Sakkers(Liberaal Laren). De wethouder had het over ,,een wildernis waar een behoorlijk stuk groen voor terugkomt’’. En aan meer sociale woningbouw wordt hard gewerkt met corporaties.

Maria Klingenberg(CDA) na afloop van de commissie: ,,De wethouder zegt dat hij bij dit project sociale woningbouw heeft bedongen, ik noem het een doekje voor het bloeden. Het terrein wordt volgezet met appartementen.

Het wordt straks net Hilversum hier! Zijn we als Laren bang dat we bij Huizen of Hilversum komen, maar hier zit een wethouder die gaat het allemaal zelf doen.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.