Daar zijn ze weer: opdringerige dakdekkers

Daar zijn ze weer: opdringerige dakdekkers

Redacteur Hilversum
hilversumbussum

De politie waarschuwt met name ouderen in het Gooi niet in zee te gaan met onbekenden die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur en daar achteraf buitensporig hoge bedragen voor eisen.

De politie kreeg de afgelopen tijd meldingen dat in Hilversum, Naarden en Bussum Engels sprekende dakdekkers langs de deuren zijn gegaan bij particulieren. Dat is de laatste jaren een terugkerende plaag.

Het aanbieden van dergelijke diensten is niet strafbaar, maar de politie drukt mensen op het hart vooral terughoudend te zijn. Vaak worden geïntresseerde bewoners achteraf geconfronteerd met extreem hoge rekeningen, omdat bij aanvang van werkzaamheden prijsafspraken niet goed worden vastgelegd.

Preventietips:

- Laat werkzaamheden bij voorkeur verrichten door gerenommeerde bedrijven.

- Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan. Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle.

- Een vergunning voor het aanbieden van diensten is verplicht, vraag hier naar.

- Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiële bedrijfsnota.

- Daarnaast doet de politie een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.