Agenten gewond bij oproer in Eemnes

eemnes

Koninginnedag is in Eemnes geëindigd in een veldslag met politie en marechaussee. Bij knokpartijen raakten een wijkagent en een politiesurveillant gewond. Vier Eemnessers zijn opgepakt.

De ellende begon met een mishandeling bij een café op de hoek Wakkerendijk/De Waag. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld en moest mee naar het ziekenhuis. Omstanders zorgden voor zo'n grimmige sfeer, dat de ambulancemensen hun werk niet konden doen. Ze riepen assistentie in van de politie.

Terwijl agenten informeerden wat er aan de hand was, ontstond een opstootje in de menigte. Daar gingen de agenten op af, maar dat liep mis. Een van de agenten raakte ingesloten door een groep dollemannen. In een poging de situatie onder controle te krijgen, werd groot alarm geslagen. De marechaussee uit Amersfoort en agenten van het korps Gooi en Vechtstreek werden opgetrommeld. Ook werden politiehonden ingezet. Agenten vormden een linie om de massa op afstand te houden.

Bij het ontzetten van de omsingelde agent hielp ook de Eemnesser wijkagent een handje mee. Hij kreeg een duw in zijn rug en werd tegen de grond gewerkt. De wijkagent liep daarbij kneuzingen op en deed naderhand aangifte van mishandeling. Een politiesurveillant raakte gewond aan zijn neus.

Uiteindelijk zijn vier Eemnessers aangehouden, waaronder degene die verdacht wordt van de aanval op de wijkagent. Het gaat om mannen van 44, 42, 19 en 18 jaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.