Loosdrechter vast om plegen moord

Henk Runhaarh.runhaar@hollandmediacombinatie.nl
Loosdrecht

Loosdrechter Jan K. (35) wordt verdacht van moord op transportondernemer Gerrit B. uit het plaatsje Honselersdijk in het Westland. Drie andere mannen, onder wie de zoon van het slachtoffer, worden ook van deze moord verdacht. K. moet dinsdag in een pro forma zitting voor de rechtbank in Den Haag verschijnen.

Het gaat om een ingewikkelde moordzaak, waarbij het Openbaar Ministerie de kaarten nog grotendeels tegen de borst houdt. Zo is totaal onduidelijk wat het motief is.

B. (57) werd op woensdagochtend 19 augustus vorig jaar een Haags ziekenhuis binnengedragen door zijn zoon Benny (27). Senior was zwaar gewond en werd volgens regionale media rond Den Haag langs de A4 te grazen genomen. Volgens het OM door zijn zoon zelf. Benny B. zit nog altijd in voorarrest.

Op 17 november werden drie andere verdachten opgepakt, onder wie Jan K. Hij werd door een arrestatieteam ingerekend, net als een twintigjarige Hagenaar. De derde nieuwe verdachte, een 27-jarige man, zat op dat moment al achter de tralies voor iets anders. Op dezelfde dag zijn ook negen woningen doorzocht. Mogelijk ook een of meer woningen in Eemnes. Volgens een woordvoerder van de rechtbank Den Haag is er in elk geval sprak van een link met Eemnes. Welke dat is, kan of wil het OM niet zeggen. Bij de doorzoekingen stuitte de politie onder meer op nepwapens en munitie. Bij een pro forma zitting in december werd duidelijk dat Benny de moord op zijn vader ontkent. In het Westland doet het verhaal de ronde dat hij net te laat kwam om te verhinderen dat de anderen zijn vader te lijf gingen.

K. werd vorige week veroordeeld tot een werkstraf voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op de Vreelandseweg bij Kortenhoef. Dat ongeval gebeurde in 2014.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.