IJsselmeervogels lijft Fred Benson in [video]

Fred Benson, toen bij PEC Zwolle

Fred Benson, toen bij PEC Zwolle© Archief

Redactie Hilversum
SPAKENBURG

IJsselmeervogels staat aan de vooravond van een opvallende transfer. Op de dag dat de ploeg van Frans Adelaar met 0-2 verloor van GVVV is bekendgemaakt dat profvoetballer Fred Benson wordt ingelijfd.

De 31-jarige spits komt, mits de KNVB daar toestemming voor geeft, over van het Roemeense Rapid Boekarest. Daar kon Benson deze zomer transfervrij vertrekken, nadat Rapid zich niet wist te handhaven in de zogeheten Liga 1. Vanaf maandag traint hij mee op de Westmaat.

De geboren Ghanees is een bekende naam in de Nederlandse eredivisie en de voormalige eerste divisie. Benson speelde onder meer bij Ajax, waar hij net niet het eerste elftal haalde, en speelde daarna voor Vitesse.

Later kwam hij uit voor onder meer RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Hij kwam tot 62 eredivisiewedstrijden en scoorde daarin 14 keer. Met PEC Zwolle won Benson in 2014 de KNVB-beker na de eclatante 5-1 winst op Ajax.

Bij Vogels gaat Benson de strijd om de centrumspitspositie aan met Emre Pinar en Gerson Sheotahul. Beide aanvallers kwamen dit seizoen in de competitie nog niet tot scoren.

(App-gebruikers zien de video hier)

Meer nieuws uit Sport Regionaal