Handlanger zeer jonge portemonneedievegge in beeld

Soest

Een jong meisje heeft in mei van dit jaar in Soest de portemonnee van een oudere vrouw gestolen en later met haar pinpas geld opgenomen. De politie heeft haar en de vrouw die met de pas geld opnam nog niet kunnen arresteren en heeft nu een foto van tijdens het pinnen vrijgegeven.

Het gebeurt woensdagochtend 25 mei. De 85-jarige vrouw doet boodschappen in de supermarkt aan de Wiardi Beckmanstraat. In de winkel merkt ze dat er steeds een jong meisje bij haar in de buurt rondhangt. Even later bij de kassa merkt de vrouw dat haar portemonnee gestolen is.

De bejaarde vrouw hoort bij de kassa geritsel achter haar. Dat vindt ze vreemd en ze kijkt om. Ze ziet dan dat het jonge meisje er snel vandoor gaat. Ze kijkt in haar tas en ziet dat haar portemonnee verdwenen is. Haar bankpas zat met de pincode in de portemonnee. Als ze haar bank belt om de pas te blokkeren, blijkt dat er al twee keer gepind is: op de Burgemeester Grothestraat en op het Plein van Zuid.

De pinner is echter niet het jonge meisje. Dankzij de bewakingsbeelden van de geldautomaat aan de Burgemeester Grothestraat is duidelijk geworden dat iemand anders geld pint met de gestolen pas. Er is meer dan duizend euro gepind.

De vrouw die pinde is 18 tot 25 jaar oud en heeft een blanke huidskleur, donkere wenkbrauwen en lang donkerblond haar. Ze droeg een donkergroene gewatteerde jas met capuchon en bontkraag. Ze had een beige sjaal om met rode strepen. Ze droeg een opvallende baluwe spijkerbroek met een kniestuk op het linkerbeen en een ingenaaide baan op het rechter dijbeen.

Het meisje was nog geen 12 jaar oud en heeft een slank tot tenger postuur. Ze is blank en kleiner dan 1.50 meter. Ze heeft kort, donkerblond haar en droeg een beige jasje.

Mensen die de vrouw herkennen van de foto of aan de hand van de signalementen wordt gevraagd om te bellen met 0800-6070.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.