Sportclub ’s-Graveland boos ’na alles wat we hebben gedaan’

Alexander Poort
’s-Graveland

Het bestuur van sportvereniging ’s-Graveland heeft teleurgesteld gereageerd op de kritische houding van de gemeente ten opzichte van de kinderdisco, die met regelmaat in de kantine wordt georganiseerd. Het gemeentebestuur gaf afgelopen week te kennen dat inwoners 'steeds verder de grenzen van toelaatbaar feestgedrag oprekken', waarbij de gemeente de kinderdisco in de voetbalkantine als concreet voorbeeld noemt.

Een klap in het gezicht voor s.v. ’s-Graveland voorzitter Koen Janmaat, die op meer dankbaarheid had gerekend: ,,na alles wat we voor de gemeente hebben gedaan, komt dit compleet onverwacht."

De gemeente Wijdemeren wil actie ondernemen tegen feesten waarbij overlast en gevaarlijke situaties op de loer liggen. Vorige week kondigde het gemeentebestuur overleg aan, waarbij mogelijke maatregelen tegen dergelijke feesten in de gemeente worden besproken. Handhavingsambtenaren krijgen steeds vaker het gevoel dat er feesten worden georganiseerd waar eigenlijk een vergunning voor nodig is. Het gemeentebestuur noemt als concrete voorbeelden een kinderdisco in een voetbalkantine en een disco in een muziekgebouw.

Janmaat voelt zich aangesproken. ,,Iedereen heeft het erover omdat wij als voorbeeld worden genoemd. Wij hebben de gemeente juist geholpen door regelmatig discofeesten voor jongeren te organiseren. Waar moeten die kinderen anders heen?’’ Volgens de voorzitter van de sportclub zijn er nog nooit problemen geweest rondom zulke feesten. ,,Wij letten altijd op het aantal decibellen en bij de tienerdisco verbieden we drankgebruik. Ook wij willen dat er geen overlast wordt veroorzaakt.’’ De gemeenteraad vergadert maandag over eventuele maatregelen bij feesten en evenementen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.