Zomeryoga op Vesting: goed begin van de dag

Femke de Koe
Naarden

„Magisch, zo in de buitenlucht!”, roepen de deelnemers van Yoga op de Vesting. Verslaggeefster Femke de Koe doet een zondags lesje mee in Naarden.

De deelnemers rollen hun paarse matjes uit in het gras en nemen plaats in kleermakerszit. Met de handen tegen elkaar en de ogen gesloten, begint de les. Vanochtend begint lerares Carien van den Honert met de maangroet. Met een frisse bries in de rug en de zon in het gezicht is de ’downdog’ - op handen en voeten gebogen als een hondje - geen enkel probleem. Maar dan, met een gestrekt rechterbeen naar voren en een linkerbeen achterwaarts, is het toch even zweten.

Van den Honert geeft normaal doordeweeks lessen, maar in de zomer ook op zondag in de Vesting. „Ervaring is niet nodig”, zegt ze. „Een aantal deelnemers ken ik al uit een van mijn klasjes. Anderen zijn hier via het museum terecht gekomen of social media.”

De prachtlocatie bevindt zich bovenop het vestingmuseum. En dat trekt bekijks. Mensen op het fietspad blijven af en toe even kijken naar het gezwier en gezwaai van armen en benen bovenop de wal. Aan het eind van de les ligt iedereen languit op de mat. Van den Honert geeft de gong af en toe een klein tikje. Bij elke ’kloeng’ ontspannen lichaam en geest meer en meer. „Je krijgt tegelijk ook energie van de rustgevende geluiden om je heen”, zegt deelneemster Roos Verbruggen. „Er rijdt haast geen auto voorbij. En met de heerlijke zon op je huid hoef je even nergens over na te denken. Echt een goed begin van de dag.”

Voor de rest van de zondag zijn we ontspannen: namasté! Hierna volgen nog drie zondagse lessen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.