Examenstunt Roland Holst ontspoort totaal

1 / 3
Henk Runhaar
Hilversum

UPDATE De examenstunts en -feesten die vrijdag zouden worden gehouden op het Hilversumse Roland Holst College zijn door de schoolleiding afgeblazen.

Er zou een poging zijn gedaan de school in brand te steken. Ook is de school beklad met graffiti. De schoolmuren zijn onder meer bespoten met beledigende teksten aan leraren en piemels. Ook zouden er hakenkruizen op zijn gekalkt. Dat melden ouders.

Een moeder van een examenleerling is woedend. ,,Mijn dochter en haar vriendinnen zouden verkleed gaan als boeven. Ze hebben van alles aangeschaft. Ook geld gestoken in het huren van attributen. En nu zijn ze niet eens welkom op school.'' Volgens haar dochter zitten leerlingen van naburige Comenius College achter de vernielingen. ,,Er staat puntje puntje puntje ius op de muur.''

In het recente verleden ging het vaker mis met examenstunts op het Roland Holst. Een paar jaar lang waren die helemaal taboe. In plaats daarvan werd een gala gehouden.

Volgens rector Louis van Kaam zat er niets anders op dan de examenstunts af te blazen. ,,Iedereen is enorm teleurgesteld.'' De school liet vrijdagochtend meteen de gevels reinigen. Ook het wegdek van de Schuttersweg moest worden schoongemaakt. Hierop stond onder meer de kreet 'porno', met een pijl naar de entree van de school. Van Kaam weet niets van een poging tot brandstichting. Ook zag hij geen hakenkruizen of verwijzingen naar het Comenius College.

Leerlingen vertellen dat er punaises waren gestrooid in de fietsenstalling en op de plek waar een groot springkussen zou komen. ,,Hoe kunnen leerlingen van het Comenius College nou weten waar dat zou komen?'' Een meisje vertelt dat ze contact had met jongens van de andere school. ,,Die zouden één examenfeest gaan verneuken.'' Ook niet-examenleerlingen van het Roland Holst balen. ,,De hele aula was versierd, er zouden allemaal leuke dingen te doen zijn.'' Nu is het een vrijdag als elke andere. Van Kaam bevestigt dat beeld. ,,We laten de lessen zoveel mogelijk doorgaan.'' Enige lichtpuntje is het alcoholvrije examengala in Gooiland, direct na de examens. ,,Dat gaat wel door'', verzekert de rector.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.