Zes straten in Hilversum gaan met parkeerproef meedoen

Ronald Frisart
Hilversum

Zes (delen van) straten sluiten zich aan bij de parkeerproef in de Hilversumse Electrobuurt. Naar verwachting gaan ze vanaf 1 november meedoen aan de proef met betaald en vergunningparkeren.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De proef in de Electrobuurt begon 1 mei vorig jaar en loopt tot 1 mei volgend jaar.

Door het betaald en vergunningparkeren in delen van de Electrobuurt weken automobilisten uit naar omliggende straten om gratis te parkeren. Daar kwamen handtekeningenacties op gang om bij de parkeerproef te mogen aansluiten. In april en mei heeft de gemeente enquêteformulieren in die straten verspreid. De resultaten zijn nog niet allemaal verwerkt, maar verwacht wordt dat ze bevestigen dat de meeste bewoners ’ja’ zeggen tegen aansluiting bij de proef.

Het gaat om de Voltastraat (tussen Morsestraat en Ampèrestraat), de Eemnesserweg (tussen Ampèrestraat en Jan van der Heijdenstraat), de Larenseweg (tussen Zuivelpad en Jan van der Heijdenstraat), de Bakkerstraat (tussen Franklinstraat en Ampèrestraat), de Franklinstraat en het gebied Kleine Drift/Minckelersstraat.

In het proefgebied is het afgelopen jaar de parkeerdruk afgenomen, behalve in de Bakkerstraat, waar de druk zelfs toenam.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.