Fotowedstrijd: schiet de mooiste paddenstoel

1 / 2
Peter Schat
Hilversum

Het is een slecht paddenstoelenseizoen. Het is te droog geweest. In de bossen valt de oogst aan paddenstoelen tegen. Des te groter is de uitdaging, om mee te doen aan de fotowedstrijd ’Paddenstoel’ van deze krant.

Want wie op een willekeurig plekje in de Gooise en Eemlandse bossen gaat staan en nauwgezet om zich heen speurt, ziet toch her en der gecamoufleerde zwammen, boleten, paddenstoelen en elfenbankjes staan. Maar een explosie, mwah.

Toch valt voor wie de plekjes weten - paddenstoelen steken jaarlijks op vaste plekken de kop op - of die graag ontdekken wil, valt er volgens ons best nog veel te oogsten. Niet voor de pluk, maar om op de foto te zetten.

Bij het beoordelen van de foto’s zal de jury speciaal letten op lichtval en compositie. De opgave wordt dus om een alledaags natuurverschijnsel mooi en verrassend in beeld te brengen. Inzenden kan tot volgende week woensdag 9 november 12.00 uur. Een selectie van de inzendingen wordt vrijdag 11 november in de krant gepubliceerd en dan wordt ook de winnaar bekend gemaakt. Die krijgt een geschenkbon van 50 euro. De inzendingen komen op internet te staan op dinsdag 15 november in de playlist ’Groen’.

Fotowedstrijd

Inzenden voor de fotowedstrijd ’Paddenstoel’ kan tot woensdag 19 november 12.00 uur naar redactie@gooieneemlander.nl onder vermelding van ’Paddenstoel’. Maak bestanden 1 á 2 MB groot. En geef aan waar de foto gemaakt is en zo mogelijk wat er op staat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.