Roep om cameratoezicht bij 't Pakhuys

Redacteur Hilversum
hilversum

Sinds een maand of wat is danscafé ’t Pakhuys helemaal hot bij de stappende jeugd. De populariteit van de nachttent aan de andere kant van het Hilversumse centrum, ver weg van de Groest, heeft ook een keerzijde.

Volgens door de gemeente ingehuurde deskundigen die de proef met camera’s op de Groest evalueerden, is de omgeving van ’t Pakhuys rijp voor cameratoezicht.

Volgens de onderzoekers zorgt ’t Pakhuys voor overlast in de vorm van vechtpartijtjes, worden de portiers lastiggevallen en is sprake van drugsgebruik en drugshandel en van alcohol drinken op straat. Ook komt het regelmatig voor dat jeugd er met valse identiteitsbewijzen probeert binnen te komen, waarvoor dan telkens politie moet worden ingeschakeld.

Bezoekers van het zestienplus danscafé zorgen ook voor chaos en dus gevaar op de Havenstraat en de Vaartweg. Verder is de constante stroom uitgaanspubliek tussen Groest en ’t Pakhuys een risicofactor. Het horecateam van de politie en de door de gemeente ingehuurde beveiligers doen hun best om de boel in de gaten te houden, maar missen de ondersteuning van een geavanceerd elektronisch oog.

Eigenaar Dennis Drieënhuizen is groot voorstander van een camera bij zijn zaak aan de Kolenstraat. ,,Waar drukte is, gebeuren dingen. Maar we hebben een streng toegangsbeleid. We accepteren geen groepjes, geen rare kleren. Ook indrinkers worden geweerd, die pikken de portiers er zo uit. Blijven ze toch hangen, dan is dat met een camera makkelijk te constateren. Laat de politie maar komen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.