Brede school Weesp moet er snel komen

weesp

Zestien leden van de gemeenteraad in Weesp hebben het college donderdagavond opgeroepen de nieuwe brede school voor de zomer van 2012 te realiseren. Alleen Hein Stulemeijer, die met Nieuw Liberaal Weesp opnieuw een gooi doet naar een raadszetel, steunde de motie van Samir Rahmouni (Democratische Eenheids Partij) niet omdat die ‘overbodig’ zou zijn.

En zo hebben school en ouders de politiek zo vlak voor de verkiezingen op het hart gedrukt het er niet langer bij te laten zitten. De Kors Breijerschool heeft dringend een nieuw gebouw nodig om te blijven concurreren met andere scholen in Weesp. De verzameling noodgebouwen rond de school maken op veel ouders nu al zo’n armoedige indruk dat ze de school mijden. Voorts ligt de school in een wijk met veel allochtonen, zodat ook de verhouding tussen kinderen van Nederlandse komaf en van niet-Nederlandse oorsprong verschuift. De gemeenteraad hoopt met nieuwbouw een nieuwe impuls te kunnen geven.

In de laatste vergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen was er verrassend veel eensgezindheid. Unaniem namen de raadsleden het amendement van de CDA-fractie over die uitdrukkelijk de bouw van de school los wil zien van de bouw van nieuwe woningen aan de Nijhoffstraat.

De school komt in twee of  deels drie lagen te staan aan de kant van de Papelaan. Er komen zestien lokalen, een gymzaal en ruimte voor peuterspeelzaal en kinderopvang.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.