Eerste PMD-kliko voor Huizer wethouder

© Foto: Studio Kastermans/Alexander Marks

Eddie de Paepe
Huizen

Wethouder Gerrit Pas kreeg maandagmiddag een pmd-container overhandigd door GAD-manager Daniël Walkot. Hij is daarmee de eerste van ongeveer 14.000 huishoudens in Huizen die de komende weken de kliko voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken aan huis geleverd krijgt.

Pas was één van de inwoners die al eerder een pmd-container in gebruik had. Dat was tijdens een proef die de GAD deed om te onderzoeken via welk inzamelmiddel inwoners het liefst hun pmd scheiden. Vanaf dinsdag krijgen ongeveer 23.000 huishoudens in Huizen, Blaricum, Laren en een stukje van Naarden (die nu al gebruik maken van kliko’s) een pmd-container. De levering neemt ongeveer zes weken in beslag.

’De overige gemeenten in de regio worden de komende jaren voorzien van de pmd-container’, meldt de GAD. ’Daarmee verdwijnen de pmd-zakken uit het straatbeeld. Nu zorgen de zakken rond de ophaaldagen nog voor een rommelig beeld, omdat ze vaak al ver van tevoren buiten worden gezet, wegwaaien of worden opengetrokken door katten en vogels. Ook de wijkcontainers voor pmd, bijvoorbeeld in winkelcentra, zijn er over enkele jaren niet meer.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.