Voetstappenpad op Moederdag 'n succes

Hilversum

Zondag organiseerde de Lionsclub Hilversum de wandelrally het Voetstappenpad. Terwijl de vroege wandelaars de reeën zagen grazen, waren vele wandelaars op de weg naar het Mediapark.

Ook dit jaar werd het wandelfestijn druk bezocht. "De tocht van 29 km is een goede voorbereiding voor de Vierdaagse van Nijmegen", aldus drie deelneemsters uit Utrecht. Over een maand lopen ze deze afstand vier dagen achter elkaar. Dan is een goede voorbereiding nodig. Vooral de terugbreng service met een busje is voor veel wandelaars een goede kans om de mooiste delen van de route te zien. Vader en zoon uit Hilversum: "Door de busjes kan ik het parcours ik twee delen lopen. En dat kan alleen op deze dag."

De officiële opening van het Voetstappenpad werd uitgevoerd door Herman van der Zandt, een van de presentatoren van het acht uur journaal van de NOS. Herman lichtte het goede doel van het evenement toe. 100% van de opbrengst van de wandelaars gaat naar een project voor beroepsopleidingen in Noord Ghana.

Houdt u van de natuur in het Gooi en wilt u gebruik maken van de busjesservice? Noteer dan zondag 18 mei in uw agenda van 2014. Dan organiseert Lionsclub Hilversum opnieuw de wandelrally Voetstappenpad.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland