96-jarige demente vrouw uit Muiden voor gerecht gesleept na asbestonderzoek

Foto ANP

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Muiden

Een 96-jarige demente vrouw uit Muiden werd in november opgeschrikt door een rekening van zesduizend euro. Mevrouw Bolding kreeg de nota, maanden na het opzeggen van haar huurwoning, vanwege een asbestonderzoek. De familie van de demente vrouw wist van niks en weigert te betalen, waardoor de corporatie overgaat op dagvaarding.

Mevrouw Bolding woonde sinds 1969 aan de Muidense Werven. Per 1 juli zegde ze haar huurwoning op. Bij de inventarisatie eind juni vroeg De Woningbouw uit Weesp de familie om het zeil onder de keuken te verwijderen. De familie Bolding deed dit, en hoorde maandenlang niks van het bedrijf. In november volgde de nota met een rekening van bijna zesduizend euro. In de brief, die in het bezit is van de redactie, stelt De Woningbouw dat de familie gewaarschuwd was het zeil toch te laten liggen. Zoon en schoondochter ontkennen dit stellig.

Beide partijen hebben inmiddels advocaten onder de hand genomen. De familie van mevrouw Bolding weigert de rekening te betalen, waardoor De Woningbouw nu overgaat op dagvaarding. ,,Wij gaan een zwaar dementerende, hoogbejaarde vrouw niet naar de rechtbank slepen. Zo ga je niet met mensen om'', zegt schoondochter Lidia Bolding.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.