’We hebben in 65 jaar nooit ruzie gehad’

Het Bussumse echtpaar Van der Hulst heeft in 65 jaar nog nooit ruzie gehad.

Het Bussumse echtpaar Van der Hulst heeft in 65 jaar nog nooit ruzie gehad.© Foto Studio Kastermans

Judith Kox
Bussum

„Kijk, ik heb de foto van vijf jaar geleden nog staan”, Leida van der Hulst (86) laat enthousiast het kiekje van het zestigjarig huwelijk zien. Inmiddels is Leida alweer 65 jaar getrouwd met haar Wim van der Hulst (90).

„We zagen elkaar voor het eerst bij mij thuis. Het was voor mij echt liefde op het eerste gezicht. Wat het ’m nou precies deed weet ik eigenlijk niet.”

Leida: „Ik werkte samen met zijn zus, daarom kwam ik daar over de vloer. Zijn zus vond het hartstikke leuk dat wij wat kregen, al heeft mijn broer ons uiteindelijk echt gekoppeld.” Wim: „Ik had een nieuwe fiets en haar broer wilde daar graag een keer een rondje op rijden. Dus ik zei dat het prima was, als hij zijn zus ging halen. Een goede deal voor een rondje fietsen.”

Het koppel trouwt op een prachtige zomerdag in 1952. „Het was geweldig”, zegt Leida enthousiast. „Wel heel erg warm, maar echt prachtig. Iedereen was er, vrienden en familie. Veel van hen zijn er inmiddels niet meer, helaas. We hadden voor de gelegenheid allebei een pak aan laten meten, ik een mantelpakje en hij een pak.”

Voetbal is een gezamenlijke interesse van het echtpaar. „We zijn dol op voetbal”, zegt Leida. „We kijken eigenlijk alles, maar vooral naar Ajax.” Wim: „We zijn fanatiek.” Leida: „We zijn natuurlijk ook voor Oranje, maar Ajax is wel onze club.” Eigenlijk doet het stel alles samen. „Behalve aqua joggen, dat doe ik alleen”, zegt Leida. Ook de boodschappen worden samen gedaan, met de auto. Dat Wim nog steeds veilig achter het stuur zit als negentigjarige, is gezien zijn werk niet gek. „Ik heb dertig jaar lang een rijschool gehad”, vertelt hij. „Rijschool De Spieghel. Ruim duizend mensen hebben bij mij hun rijbewijs gehaald.” Leida: „Nog steeds wordt hij herkend in Bussum, overal komen we oude klanten tegen. Zelfs in Italië.” Wim: „Ik heb alle kinderen en kleinkinderen nog les gegeven. Moet je nagaan dat je vroeger voor 45 gulden gewoon je rijbewijs kon halen.”

Trouwe man

„Het is altijd prima geweest samen”, zegt Wim. „We zijn nog steeds gek op elkaar en ze ziet er altijd prachtig verzorgd uit.” Leida: „Het is een heel lieve, zorgzame en trouwe man. We hebben ook nooit ruzie gehad in al die jaren. Hoe het kan weet ik ook niet, je moet gewoon veel van elkaar houden denk ik.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.