Hilvertshof topper auto-inbraken

Henk Runhaar
Hilversum

Autokrakers slaan het liefst toe op de parkeerdekken boven het Hilvertshof. Silverpoint, de andere parkeergarage van Q-park in het centrum van Hilversum, is goede tweede.

Dat blijkt uit cijfers van de politie. Sinds begin vorig jaar werden in het Hilvertshof 77 auto’s opengebroken. Hilvertshof heeft met 631 plekken veruit de grootste parkeergarage. In Silverpoint was het al 33 keer raak.

De gemeentelijke parkeergarage Gooische Brink scoort ook hoog: 29 auto-inbraken. City Parking aan het Noordse Bosje en de gemeentelijke parkeergarage bij Gooiland blijken met respectievelijke vijf en één autokraken stukken veiliger.

De laatste maanden is sprake van een alarmerende stijging van het aantal auto-inbraken in de openbare parkeergarages in het Hilversumse centrum. Gemeente, politie en beheerders doen hun best de voor de mediastad nieuwe trend zo snel mogelijk de kop in te drukken.

De politie wist dit jaar tot nog toe drie auto-inbrekers in parkeergarages in te rekenen, twee in Silverpoint en een in het Hilvertshof. Q-park is niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.