’Billenknijper’ Hilversum voor drie aanrandingen veroordeeld

Henk Runhaar
Hilversum

De 22-jarige Hilversumse serie-aanrander Nathan B., ook wel bekend als de ’billenknijper’, is woensdag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 57 dagen. Ook moet hij twee van zijn slachtoffers schadevergoeding betalen.

Volgens de rechtbank zijn de aanrandingen van drie meisjes bewezen. Bij de rechtszaak twee weken geleden bekende B. aanrandingen van in Hilversum fietsende meisjes op 4 mei en 2 juni 2013. Volgens de rechtbank is ook bewezen dat hij een aanranding op 4 februari 2013 op ’t Jagerspaadje op zijn geweten heeft. Hier ging hij naast zijn slachtoffer fietsen, deed opeens zijn hand in haar broek en trok haar string naar beneden. Het meisje fietste snel weg, maar in de bocht naast de golfbaan dook haar belager weer op en betastte haar borst.

Uit het strafdossier blijkt dat de mobiele telefoon van B. kort voor en na de dubbele aanranding in de buurt van de zendmast van ’t Jagerspaadje was. B. gaf toe dat hij best de dader kan zijn, omdat hij in die periode tientallen vergelijkbare aanrandingen pleegde.

B. moet zich onder behandeling blijven stellen van een ggz-instelling. Ook moet hij zich twee jaar lang bij de reclassering melden. Beide slachtoffers krijgen 550 euro voor immateriële schade. Het ene meisje krijgt ook bijna honderd euro echte schade vergoed. Vergoeding van bijna duizend euro haal- en brengkosten van de moeder van een slachtoffer gaat de rechtbank te ver.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.