Vlaggen halfstok, eh, dat wil zeggen . . .

Ronald Frisart

Voor de herdenkingsdag van afgelopen zondag had de gemeente Hilversum de burgerij gevraagd vlaggen halfstok te hangen. Na de boodschappen bij de Jumbo valt me op dat daar in de buurt, Over ’t Spoor, aardig wat vlaggen halverwege stokken wapperen. Hoe zou dat elders in Hilversum zijn?

Een in het geheel niet representatief steekproefje valt niet mee. Hoog aan de raadhuistoren uiteraard wel het rood-wit-blauw. Als we toevallig het huis van een wethouder passeren zien we ook daar een vlag: een niet te missen exemplaar, zo groot. In het zeeheldenkwartier slechts hier en daar een vlag. Op het stukje Bosdrift tussen Piet Heinstraat en Diependaalselaan wordt aan beide kanten juist heel druk gevlagd.

Bij verzorgingshuis Zuiderheide wappert de eigen Amarisvlag in top, maar bij de ingang van het Mediapark hangt de driekleur netjes halfstok. Op de Vaartweg redelijk wat vlaggen, maar de mast van het gymnasium daar is leeg.

Het Roland Holst College heeft de verschoten en gerafelde eigen schoolvlag halfstok hangen. Geen gezicht. Doe het dan maar helemaal niet, zoals bij het Comenius College. In de nabijgelegen dreven van Nimrodpark en Trompenberg ontwaren we veel vlaggemasten in de ruimbemeten tuinen - zonder vlag. Nergens in Hilversum zo weinig driekleuren als hier. Zou iedereen hier met vakantie zijn?

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.