HCAW grijpt in: Nansink nu coach softbalploeg

Alex Nansink© STUDIO KASTERMANS

Stijn Keuris
Bussum

HCAW heeft ingegrepen bij het eerste damesteam. De Bussumse softbalsters staan puntloos onderaan in de degradatiepoule van de silver league en ofschoon er nog genoeg wedstrijden zijn om degradatie te ontlopen, moest er volgens de club wat gebeuren

De ervaren Alex Nansink neemt het stokje per direct over van Suzanne Poelgeest, die nog maar net hoofdcoach was. Zij begon het seizoen als assistent van Frank Groen, die eind mei vertrok. Poelgeest werd eindverantwoordelijke, Hans Snel, die wel blijft, werd haar assistent. Na een korte opleving zakte het niveau weer in en de vrees voor degradatie naar de eerste klasse neemt toe. Nansink coachte tot nu toe het onder 17-team en staat daarmee bovenaan. Ook is hij voorzitter van de technische commissie en altijd sterk betrokken bij het eerste damesteam. „Maar ik doe dit voor de club”, geeft hij toe. „Ik heb nooit de ambitie gehad om het eerste team te coachen. Dit is uit nood geboren, om de club in de silver league te houden.”

Nansink benadrukt dat hij Poelgeest niets verwijt. „Iedereen heeft het goed gedaan, Suzanne ook. Maar we moesten iets doorbreken, een andere koers varen. We hopen dat de speelsters geprikkeld worden. Het belangrijkste is dat de speelsters er zelf in gaan geloven. We moeten hard werken, positiviteit uitstralen en een collectief worden. Bij het eerste team spelen is niet vrijblijvend.”

Nansink heeft met Dymfna Bak en Milot van Doesburg twee oud-speelsters bereid gevonden om mee te helpen aan de reddingsoperatie. De twee waren eigenlijk van plan om op een recreatief niveau te spelen. Nansink haalt ook twee speelsters uit het jeugdteam. „De bank is zo wat breder.” Met René Helmich heeft HCAW ook nog een extra slagcoach erbij, waardoor de speelsters nu echt aan zet zijn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal