Geld voor bibliotheek op scholen Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

De gemeente Hilversum trekt 60.000 euro uit als startsubsidie voor het project ’Bibliotheek op school’, dat de taalprestaties van leerlingen moet verbeteren.

Voor de opstart is maximaal negen mille per school nodig, plus zes mille voor de bibliotheek. Het college heeft besloten dit bedrag (60.000 euro) voor haar rekening te nemen. Het is de bedoeling, dat het project in de toekomst wordt uitgebreid. Die kosten moeten worden opgebracht door het onderwijs en de bibliotheek zelf.

Elders in den lande zijn al ervaringen opgedaan. ,,Het project laat zichtbare resultaten zien op leesbevordering , leesvaardigheid en leesbetrokkenheid van kinderen", stelt het college. ,,Er zijn instrumenten ontwikkeld die nu landelijk ter beschikking worden gesteld, zoals een training voor de leescoördinatoren en een jaarlijks uit te voeren monitor."

Alle Hilversumse scholen kunnen in principe een aanvraag voor deelname indienen. Als voorwaarde geldt onder meer dat de school minimaal vier jaar meedoet, garant staat voor de structurele kosten van maximaal vier mille per jaar, en een speciale leescoördinator aanstelt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.