Schuilt in Arjo Klamer de nieuwe André Hazes?

Susanne van Velzen

Als wethouder moet je van alle markten thuis zijn. De ene dag sta je een lintje door te knippen bij de heropening van een winkel. De volgende dag feliciteer je een honderdjarige.

Zo stond voor wethouder Arjo Klamer woensdag de onthulling van een groot schilderij op het programma, gemaakt door de dementerende bewoners van zorgcomplex Ridderspoor aan de Koninginneweg in Hilversum.

Behalve wethouder is Klamer hoogleraar in de economie van de kunst en cultuur aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Het schilderij onthullen is dus niet echt een ver-van-zijn-bed-show.

Omdat ik pal naast Ridderspoor woon kan ik woensdagmiddag vanuit mijn achtertuin volop meegenieten van de festiviteiten bij de buren. Het zachte geroezemoes gaat plotseling over in luid gezang.

De ene meezinger na de andere schalt door de speakers. Van ’De kat van Ome Willem’ tot ’Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien’. De dementerende bewoners doen vrolijk mee met de krachtige mannenstem.

Het is niet mijn genre maar het klinkt zeker niet slecht. Ik vraag me af wie ze ingehuurd hebben.

Stond het antwoord donderdag in deze krant? Op een foto van het feestje zie ik Arjo Klamer in zanghouding met een microfoon in de hand. Schuilt in onze SP-wethouder behalve een hoogleraar dan ook een volkszanger?

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.