Weer hond in Soesterduinen vergiftigd

soest

Nog geen half jaar na de dood van een hond die een vergiftigde rat had gegeten, is er in de Soesterduinen weer een hond omgekomen door gif. Het gaat om een twee jaar oude Drentse Patrijs die zaterdagmiddag is doodgegaan.

Het dier was vrijdagmiddag ziek geworden na een wandeling door het losloopgebied van de Soesterduinen. Hij is daarna naar het veterinair instituut van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gebracht. Daar is met alle mogelijke middelen geprobeerd het dier in leven te houden, maar ondanks twee maal reanimeren is de Drentse patrijs zaterdag halverwege de middag toch overleden. Tot groot verdriet van de eigenaresse uit Soest, die het dier nog geen twee jaar had.

Volgens Henk Bouman van Speurhond, die deze hond onder meer les gaf, is de dierenarts in Utrecht ervan overtuigd dat het dier aan gif is doodgegaan. ,,Alleen weet hij nog niet welk gif. Daarvoor moet sectie verricht worden op de hond, en daar moet de eigenaresse toestemming voor geven`''

Hij vindt het 'raar en opvallend' dat er in Soestduinen weer een hond omkomt door gif. Eind november gebeurde dat ook al, terwijl andere honden ook ziek geworden zijn maar uiteindelijk weer opknapten. ,,Ik heb meteen getwitterd om alle hondeneigenaren te waarschuwen'', legt hij uit.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.