Huizen thuis onderuit tegen Eemdijk

Robert Berkeley
Huizen

Huizen sluit de eerste seizoenshelft af op een keurige tweede plaats in de hoofdklasse A, maar toch overheerste zaterdag de teleurstelling. Na een imposante zegereeks leden de groen-gelen voor de tweede week op rij een 1-0-nederlaag. Nu was Eemdijk, de revelatie van de hoofdklasse, in Huizen te sterk.

Het winnende doelpunt viel al in de dertiende minuut. Jan de Graaf kopte de bal terug op Argjend Selimi, die zich in het strafschopgebied weg draaide bij de verdedigers en beheerst Huizen-keeper Johan Verkerk passeerde.

Na een uiterst rommelige eerste helft van beide kanten, kwam de wedstrijd na rust los. Huizen ging met twee verse vleugelverdedigers (Danny Benning voor Desmond Mensen en Jorik van Ruiswijk voor Leroy Oehlers) op zoek naar de gelijkmaker.

Het kreeg ook meerdere kansjes, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Dat gebeurde wel in de 61ste minuut, toen Joey Papamelodias van verre afstand een fantastisch schot loste dat Eemdijk-keeper Gerben Ruizendaal met zijn vingertoppen tegen de lat wist te tikken.

In het laatste halfuur bleef Huizen dominant, maar de grootste kansen waren voor Eemdijk. Bijna elk balverlies leverde een gevaarlijke kans voor de Spakenburgse bezoekers op en Selimi had wel drie keer een enorme kans om zijn tweede treffer te maken.

De aanvallen van Huizen werden in de slotfase steeds wanhopiger en Eemdijk hield vrij makkelijk stand, al moest doelman Ruizendaal wel regelmatig ingrijpen. In blessuretijd moest Zakaria el Biyar de doorgebroken Eemdijker Wouter Bout met een overtreding afstoppen en het leverde hem rood op. Daarna kon Eemdijk rustig de bal in de ploeg houden tot scheidsrechter Koekoek affloot.

Meer nieuws uit Sport Regionaal