Twee verdachten van woninginbraak klemgereden in Huizen

© Foto: Mizzle Media

Huizen

De politie heeft zaterdagavond rond 19.30 uur een witte bestelbus klemgereden op de Randweg in Huizen. De twee inzittenden en het Poolse kenteken van de bus kwamen overeen met het signalement dat via Burgernet was verspreid na een woninginbraak op de Delilaan in Hilversum.

De inbraakpoging vond even na 17.30 uur plaats. Oplettende getuigen konden de politie goede informatie geven, maar ondanks de inzet van een politiehelikopter en meerdere agenten, werden de verdachten niet meer in de omgeving aangetroffen.

Via Burgernet werd het signalement van één van de verdachten verspreid, dat van een getinte man van circa twintig jaar oud, 1.75 meter lang met een petje en een lichte spijkerbroek. Hij was weggerend in de richting van de Borneolaan nadat het alarm in de bewuste woning was afgegaan.

Even later kwam er bij de politie een tweede melding binnen dat er een bestelbus was weggereden zonder te betalen bij het tanken. Een getuige is het voertuig daarop gevolgd, waarna de politie de verdachten kon aanhouden. De twee voldeden eveneens aan het signalement van de inbraakpoging op de Delilaan.

Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse voor onderzoek in en rondom de bus.

Foto’s: Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.