Koptische paus bezoekt Hilversum

Henk Runhaar
Hilversum

Paus Tawadros II van de koptisch-orthodoxe kerk komt op zaterdag 2 mei naar Hilversum. Hij gaat de Nederlandse kopten toespreken in de Sint Vituskerk aan de Emmastraat.

Het is de tweede keer dat de leider van de Egyptische christenen Nederland bezoekt. In 2014 ging hij naar Groningen voor een Europese conferentie voor jonge leden van de kerk.

De geestelijke leider zou zaterdag eigenlijk de Bavo Kathedraal in Haarlem bezoeken, maar dat kon vanwege de restauratie van het gebouw niet doorgaan.

De Paus wordt in de Sint Vituskerk ontvangen door de Hilversumse pastoor Jules Dresmé en de bisschop van Haarlem en Amsterdam Jozef Marianus Punt. Dresmé is rooms-katholiek, maar vindt het totaal niet erg om de leider van een andere kerk te ontvangen. ,,Ik voel me vereerd. Heel bijzonder dat hij hier langs komt.’’

De koptische kerk staat sinds september 2012 onder leiding van Tawadros II. Hij heeft rond de 11 miljoen volgelingen, waarvan de meeste in Egypte wonen. In Nederland wonen ongeveer zesduizend koptische christenen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.