Winnares Soestdijk Open Miriam Westerink is op en top fit

Winnares Soestdijk Open Miriam Westerink is op en top fit
Miriam Westerik won haar zevende toernooi.
© FOTO STUDIO KASTERMANS
Soestdijk

Miriam Westerink maakt een ijzersterke zomer door. Op het Soestdijk Open 2017 won ze voor de zevende keer dit jaar een toernooi in het enkelspel. Anwar Salam won in een sterk deelnemersveld het herenenkelspel 2.

Vorig jaar stond Westerink drie keer op de hoogste trede van het podium. Deze zomer gaat ze daar ver overheen, met in Soest alweer de zevende titel. Daarnaast won ze ook vier keer een toernooi in de dubbels. Wat is het geheim van Miriam Westerink? „In de winter heb ik heel hard getraind. Meer dan normaal en daarmee hoopte ik ook meer toernooien te winnen.” Westerink staat vooral op conditioneel vlak beter op de baan. De kwaliteiten waren al ruimschoots aanwezig, maar nu ze op en top fit is, is haar spel nog beter geworden, omdat ze zich sneller en beter kan verplaatsen op de tennisbaan. Toch overtreft ze haar eigen verwachtingen. „Deze zomer gaat het echt heel goed. Ik hoopte meer toernooien te winnen, maar dat het er zoveel zouden worden had ik echt niet verwacht.”

Door die goede vorm heeft Westerink haast een onoverwinnelijk gevoel. Dat gevoel nam ze mee de baan op in haar finale tegen Shanna de Cortie. Net als Westerink was De Cortie als beste uit haar poule gekomen en in de finale moesten zij uitmaken wie de sterkste van het toernooi was. Het werd Westerink. Ze won de finale met 7-5, 6-4.

In het gemengd dubbelspel 2 lukte het Westerink net niet om te winnen. Ze dubbelde samen met haar broertje Eric Westerink en in de halve finale werden zij uitgeschakeld door Michiel Harmsen en Elleke Brölman.

Het herenenkelspel 2 werd gewonnen door Anwar Salam. Daarmee verdedigde Salam zijn titel met succes. Dit jaar was er veel concurrentie. Zestien spelers namen deel aan het toernooi, waarvan acht spelers speelsterkte 2 of sterker hebben.

Floris Killian was met 1,5269 de speler met de hoogste rating. Hij bereikte op overtuigende wijze de finale door Tijn Eleveld (6-2, 6-1), Boris Oomers (6-4, 6-3) en Rick Tania (6-2, 6-2) te verslaan. In de finale moest Killian echter buigen voor Anwar Salam. Ook hij had nog geen set verloren tot aan de finale en bleef ook in de laatste partij foutloos: 6-3, 7-5.

Sonja Huizinga won het damesenkelspel 3, Remon Schellingerhout zegevierde bij het herenenkelspel 3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie