Een mistige zaak houdt politie en brandweer in Baarn van de straat

© Caspar Huurdeman

Wim Wegman
Baarn

De rook in een scootmobielzaak heeft de hulpdiensten in de nacht van dinsdag op woensdag aardig beziggehouden in Baarn.

De politie rukte rond middernacht uit naar de Goeman Borgiuslaan na een inbraakalarm. De zaak stond onder de witte rook. De politieagenten veronderstelden dat dat van de mistgenerator was, een apparaat dat panden bij een inbraak onmiddelijk onder dichte witte rook zet. Ze wachtten een tijdje op de sleutelhouder van het pand, maar die kwam niet opdagen. Na 20 minuten vertrok de politie daarom weer.

In het hoofdkantoor van de zaak bleven ondertussen de alarmen afgaan. Niet van het inbraakalarm, maar van het brandalarm. Die trommelde de sleutelhouder alsnog zijn bed uit. Die zag al snel dat de dichte rook niet van de mistgenerator kon zijn, want die had de zaak niet.

Hij alarmeerde de brandweer en die ontdekte dat er een beginnende brand was in vier accu's. Nadat die waren buitengezet, en nadat de zaak was geventileerd, was het gevaar geweken.

Ruim twee weken geleden stond de brandweer ook al bij dit pand. Toen was er een waterleiding gesprongen die de vloer verwoeste. Die is inmiddels vervangen. Nu kampt de zaak met lichte brandschade en vooral rookschade.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.