Eis jaar cel na straatroof Bussum

Anke Sprakel
Bussum

De officier van justitie heeft 18 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen de 37-jarige Ali B. uit Bussum.

De man wordt verdacht van diefstal met geweld, autodiefstal en heling. Naast de celstraf vroeg de openbaar aanklager om een proeftijd van drie jaar. B. is geen onbekende van politie en justitie.

B. is geen onbekende van politie en justitie. Vanaf 2006 komt de Bussumer regelmatig in beeld. Met name autodiefstallen zijn zijn core business. Dat B. op zaterdag 9 april van dit jaar zich schuldig maakt aan een geweldsdelict, verbaast niet alleen justitie maar ook de Bussumer zelf. Hij wijst richting de alcohol en een foute vriend die hem in een dronken bui aanzette om de eerste de beste voorbijganger te beroven.

B. was wezen stappen toen hij samen met een vriend het slachtoffer in Bussum op straat tegenkwamen. De beide mannen spraken het slachtoffer aan die daar niet van gediend was. Toen de man probeerde weg te lopen, ging B. voor hem staan. Hij trok de man in de bosjes en begon als een wilde op het slachtoffer in te slaan en te schoppen. Uiteindelijk stopte B. en rende er met de telefoon van het slachtoffer vandoor.

,,Als ik het hoor, kan ik nog steeds niet geloven dat ik dat was”, aldus de verdachte. Hij geeft zijn vriend de schuld die hem had opgefokt. Tegen het slachtoffer dat achter hem in de zaal zit, betuigt hij zijn spijt.

Heling

Naast de diefstal met geweld verdenkt de officier van justitie B. ook van twee autodiefstallen en heling van de gestolen spullen. De ene diefstal pleegde hij op 16 november vorig jaar in Naarden, de ander op 21 maart 2014 in Bussum. Deze laatste beide feiten ontkent B.

Volgens de officier van justitie is er niet alleen voldoende bewijs, ook zijn de diefstallen nou net het terrein waarmee B. bij politie bekend is geworden. ,,Zeg maar, daar bent u groot in geworden.”

Voorarrest

B. zit nu 3,5 maand vast. De advocaat vindt dit lang genoeg en vroeg de rechtbank de Bussumer een celstraf op te leggen gelijk aan het voorarrest.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.