Klankbankjes bij Dudok-monumenten in Hilversum

Ronald Frisart
Hilversum

,,Wat is er nou mooier dan de klankbankjes een tweede leven te geven. En nog wel in onze thuisstad, Hilversum.’’

Pieter Hunfeld, hoornist en pr-man van het Metropole Orkest, is blij met het project waarvoor het orkest de handen ineen heeft geslagen met de gemeente Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum (DAC). Dit jaar worden zeven zogenoemde klankbankjes geplaatst bij Doduk-monumenten her en der in Hilversum, het eerste exemplaar nog voor de zomer. Wie een koptelefoon meeneemt en die inplugt in zo’n bankje krijgt gesproken tekst te horen over de plek waar het bankje staat en/of muziek van het Metropole Orkest.

Drie jaar geleden toerde het orkest door Nederland met de film ’De nieuwe wildernis’. Om de aandacht te trekken, werden in plaatsen waar werd opgetreden tijdelijk klankbankjes in parken gezet. De gemeente Hilversum neemt ze nu voor 10.500 euro over van het orkest. In samenspraak met het DAC worden door Dudok ontworpen gebouwen uitgezocht waar bankjes zullen worden geplaatst.

De combinatie Dudok en het Metropole Orkest is volgens Hunfeld best logisch. ,,Dudok tekende bij muziek en soms tekende hij zelfs op muziekpapier.’’ De bankjes bestaan grotendeels uit door Staatsbosbeheer geleverd hout. Het ontwerp is van Piet Hein Eek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.