Oude LTS Hilversum snel woonwijkje, ook voor asielzoekers

De vroegere LTS op bedrijventerrein Kerkelanden wordt een woonwijkje.© Foto’s Henk Runhaar

1 / 3
Henk Runhaar
Hilversum

In de voormalige LTS op Hilversums bedrijventerrein Kerkelanden worden volgend jaar ’minstens’ vijftig sociale huurwoningen gemaakt.

Dat meldt verantwoordelijk wethouder Nicolien van Vroonhoven (CDA). Volgens haar haalt het plan in één klap de druk van de ketel voor de huisvesting van statushouders, asielzoekers die in Nederland mogen blijven. Snel vijftig goedkope woningen erbij is volgens haar een garantie dat van ’verdringing’ van andere woningzoekenden door asielzoekers geen sprake is. En nog een belangrijk voordeel: veertig tijdelijke huizen voor asielzoekers in Hilversum, ook een heikel punt, zijn hiermee van de baan.

Circusterrein

In beeld hiervoor was het voormalige circusterrein aan de Diependaalselaan. Dat is geschikt bevonden en kan als het toch weer nodig is snel worden benut, schrijft de wethouder aan de gemeenteraad. ,,Het terrein is eigendom van de gemeente.’’

De vroegere LTS, een flink complex op bedrijventerrein Kerkelandne de Franciscusweg, is sinds begin dit jaar eigendom van Inproperty Development Group in Breukelen. Het bedrijf wil er in totaal zo’n 170 woningen bouwen. Een gedeelte komt in een nieuw te bouwen bescheiden woontoren aan de kant van de Tomingroep, zegt directeur Peter Pfeiffer. De extra woningen zijn wisselgeld voor het sociale deel van het plan. Hierover is nog geen deal, meldt de gemeente desgevraagd.

Boete

De vijftig sociale woningen gaan door doordat de regio Gooi en Vechtstreek de boete voor de ’transformatie’ kwijtscheldt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.