Trainer Willem Leushuis gaat Vogels missen

Berry Powel maakte de dubieuze gelijkmaker voor Vogels tegen Barendrecht.© Archieffoto Orange Pictures / Wim Wobbes

Barendrecht

In de laatste competitiewedstrijd stond er voor IJsselmeervogels helemaal niks meer op het spel. Voor thuisclub Barendrecht was dat echter niet zo, want deze ploeg had nog zicht op het binnenhalen van de laatste periodetitel.

Tot ruim in de blessuretijd leek het erop dat Barendrecht die felbegeerde play-offplek ook zou behalen, maar een late goal van Berry Powel besliste anders: 2-2. Een dubieuze goal, op zijn zachtst gezegd. De poging van Powel bleek namelijk na het analyseren van de camerabeelden allerminst zeker over de doellijn te zijn gegaan.

Vanaf het begin van de partij was de thuisploeg de betere en dat resulteerde in een 2-0-ruststand door goals van Joey Jongman en Tim Eekman. Na rust was er duidelijk een ander Vogels te zien. Mike van de Laar benutte een penalty: 2-1. Tim eekmans miste er daarna een voor Barebndrecht en dat zou de Zuid-Hollanders opbreken. De periodetitel ging nu naar AFC.

„We hebben het seizoen positief afgesloten. Vorige week thuis al met de 4-1-winst op Achilles. Zaterdag hebben we bij ons eigen sportpark in de kleedkamer afscheid genomen van elkaar”, zei coach Willem Leushuis. Hij gaf toe dat het begin van de competitie moeizaam verliep, maar naarmate het jaar vorderde stond er steeds meer een hecht team. „Het is een leuke ploeg geworden. We hebben ons goed hersteld van de dramatische voorbereiding. De doelstelling handhaving hebben we ruimschoots gehaald. In het begin dacht ik: waar ben ik aan begonnen? En nu denk ik: ik ga ze echt missen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal