Rapport Emmastraat brengt subsidie provincie niet in gevaar

De Emmastraat in Hilversum.© Foto archief Studio Kastermans

Valentijn Bartels
Hilversum

De subsidie van zeven ton voor verkeersveiligheid op de Emmastraat komt niet in gevaar door een kritisch rapport van onderzoeksbureau Arcadis.

Dat melden burgemeester en wethouders van Hilversum op vragen van GroenLinks over een onderzoek naar de verkeersveiligheid op de Emmastraat in het geval van tweerichtingsverkeer. Arcadis noemt het huidige ontwerp van dat omstreden plan ’nadelig voor de verkeersveiligheid van met name fietsers’.

Toch maakt dat voor de subsidie van Noord-Holland niks uit. ’De subsidieverstrekker wordt niet op de hoogte gesteld van het rapport. De voorwaarden stellen op dit punt geen nadere eisen’, schrijft het college.

Vraagtekens

GroenLinks plaatste vraagtekens bij het zwaarwegende onderzoek waar de raadscommissie verkeer en beheer volgende week weer over spreekt. ’Het onderzoek is uitgevoerd door een gecertificeerde verkeersveiligheidsauditor’, meldt het gemeentebestuur. ’Ook de verkeerspolitie is 20 september betrokken bij het voorliggende ontwerp.’

GroenLinks vroeg om een een expert die zich aan de CROW richtlijnen houdt. Volgens de raadsfractie hecht Arcadis meer waarde aan gemeentelijke richtlijnen. Die uitspraak laat het college voor rekening van GroenLinks. ’Arcadis heeft, conform het verzoek van de raad, onderzoek uitgevoerd op basis van haar eigen expert judgement.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.