Op tijd je slaapplek regelen

Susanne van Velzen

De start van mijn studententijd dertig jaar geleden herinner ik me niet meer helemaal. Ik ben op een goede dag gewoon op de trein gestapt op weg naar de introductiedagen.

Met vermoedelijk een stapel zelfgesmeerde boterhammen in mijn tas. Mijn ouders bemoeiden zich nergens mee. Veel succes. Met de laatste trein kwam ik ’s avonds weer thuis.

Mijn zoon begon maandag aan zijn introductie in Utrecht. Als ik me nergens mee had bemoeid was hij waarschijnlijk zelfs nooit in Utrecht gearriveerd.

Zondagavond om elf uur hangt hij nog onderuit achter zijn laptop. Geen idee hoe laat hij zich moet melden. Waar hij moet zijn? Ook geen idee. Op mijn aandringen bekijkt hij zijn mail.

En dan slaat de paniek toe. Bij mij althans. Hij moet er om acht uur ’s morgens zijn. Mét fiets. En een slaapplaats voor vier nachten wordt sterk aangeraden. Handig om dat op tijd te regelen bij familie of vrienden, lees ik over zijn schouder mee.

uist ja.

Hij heeft helemaal niks geregeld. En familie in Utrecht hebben we niet. Ik zie hem eindigen onder een brug. Ten einde raad check ik de hotels.

Bingo. Een hotel in het centrum heeft nog ruimte. Zijn vader is zo lief om hem met de auto, fiets in de achterbak, te brengen. Wedden dat mijn zoon zich de start van zijn studententijd na dertig jaar nog wél herinnert.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.