Drie mannen aangehouden voor mocro-liquidatie, een verdachte verbleef in Hilversum

Onderzoek in Amsterdam-Noord, kort na de liquidatie.© ANP/Michel van Bergen

HILVERSUM

De politie heeft drie aanhoudingen verricht in verband met de dood van Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. Het gaat onder meer om een 41-jarige man die ervan wordt verdacht Reduan B. te hebben neergeschoten. Reduan B. werd donderdagochtend vermoord aan de Tt. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Nabil B. is kroongetuige in een zaak tegen de Mocro-maffia.

De man is opgepakt nadat DNA dat in de vluchtauto is gevonden, bleek overeen te komen met een DNA-profiel in een databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De verdachte met het overeenkomende DNA-profiel bleek te wonen in Hilversum. De man is in zijn woonplaats opgepakt door een arrestatieteam.

Het Parool meldt dat de verdachte van de schietpartij de 41-jarige Shurandy S is. Maar een politiewoordvoerder kon niets zeggen over de identiteit van de verdachte.

De politie meldt dat de schutter te zien is op beeldmateriaal afkomstig van bewakingscamera's in het pand waar het misdrijf heeft plaatsgevonden. Het openbaar maken van die beelden was niet nodig, juist omdat er zo snel een DNA-match gevonden was, zei een woordvoerder van de Amsterdamse politie tegen AT5.

Ook zijn een 34-jarige man en een 31-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid en wapenbezit. De 34-jarige man werd vannacht aangehouden op de Rijksweg A13 ter hoogte van Rijswijk door een arrestatieteam. De 31-jarige man is zaterdagochtend aangehouden op een locatie in het Westland.

Tijdens het lopende politieonderzoek zijn meerdere automatische en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen. De in beslag genomen spullen worden op sporen onderzocht door het NFI. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, maar daarover zijn geen mededelingen aanstaande, aldus een woordvoerder.

De aangehouden verdachten zitten vast in volledige beperking, ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.