Zoektocht rond Zwaantjesbrug Weesp naar vermiste man [video]

1 / 2
Internetredactie
Weesp

De politie zoekt met een sonarboot in de het water rond de Zwaantjesbrug in Weesp naar de blinde Oskar van Alphen die sinds afgelopen weekeinde vermist is. Bij de zoektocht krijgt de politie hulp van vrienden en familie van de vermiste man.

De 46-jarige man werd voor het laatst gezien in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hij was bij een van de kroegen aan de Nieuwstad in het centrum geweest. Zoals wel vaker, liep hij, met taststok, alleen terug naar huis. Niemand heeft hem sindsdien nog gezien.

Water

,,We houden er ernstig rekening mee dat hij in het water terecht is gekomen’’, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Vandaar onze zoektocht op het water. Hoewel het mooiste natuurlijk zou zijn als hij herkend wordt en veilig blijkt te zijn.’’

Looproute

Het zoekgebied is groot. De hele vermoedelijke looproute van het café naar het huis van de man wordt nagegaan. De politie hoopt nog steeds op tips van mensen die de man hebben gezien in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Hulp

De hulp van de familie en vrienden van de vermiste, is van harte welkom. ,,Alles helpt, we vinden dit heel mooi. Ook de oproepen die de groep doet via Facebook en Whatsapp.’’

Maandagmiddag rond drie uur kwamen brandweerduikers opnieuw in actie. Die doorzochten de vijver aan de Jozef Israëlsstraat, op de looproute van Van Alphen van de binnenstad naar zijn woning bij het station.

Foto’s Studio Kastermans / Leon Dakkus

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.