Broertjes mocht drugswoning dicht houden

Jurgen Swart
Hilversum

De voorzieningenrechter in Utrecht heeft donderdag bepaald dat burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum terecht de woning aan de Jan van der Heijdenstraat 109 heeft gesloten. De burgemeester sloot de woning op 15 februari voor de duur van een half jaar.

In het pand is op 13 oktober een grote hennepplantage gevonden bij een inval door de politie. De wietkwekerij was ondergebracht in een speciaal hiervoor uitgegraven kelder. Ook stuitte de politie op een hoeveelheid harddrugs en veel contant geld in het pand.

De gemeente Hilversum verzegelde de woning, maar de zegels werden verbroken want de eigenaar wil de woning gebruiken. De eigenaar stapte naar de rechter omdat de woning verhuurd zou zijn aan een jong gezin. De rechter ziet onvoldoende bewijs dat de woning echt is verhuurd.

Daarnaast oordeelt de rechter dat het financiële risico voor het verliezen van de huurders voor de eigenaar is. Want de eigenaar mocht erop rekenen dat er nog maatregelen zouden volgen van de gemeente Hilversum na het vinden van de hennepplantage.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.