Mission Space naar kermis Laren

Redacteur De Gooi- en Eemlander
laren

De Mission Space vormt in 2012 het letterlijke hoogtepunt van de Larense zomerkermis. Deze attractie is uniek in de wereld en voor het guiness-recordboek aangemeld als hoogste mobiele kermisattractie. Met ruim 70 meter overtreft de attractie alle ander zaken die de kermis tot nu toe bezochten.

Bij Mission Space nemen bezoekers plaats in een van de twee gondels die tot 60 meter hoogte worden opgehesen. Eenmaal boven begint de rit die zich kenmerkt door een enorm grote uitzwaai. Met zijn duizenden energiezuinige led-lampjes is de attractie vooral s avonds een extra attractie. De thematiek is gebaseerd op de reizen van Jules Verne.

Kermisintendant Karel Loeff en kermismeesters Peter Kitzen en Ricardo Sinke hebben afgelopen week de kermisindeling compleet gemaakt. Zo doet onder meer een nieuw spookhuis met een bewegende heks doet haar intrede in Laren en is er plaats gegund aan de sprookjesachtige Snow Jet. Daarnaast keren ook een aantal klassiekers terug, waaronder de rupsbaan, waarzegger en muizenstad. Oliebollenbakker Denies, die bij de recente AD-oliebollentest de 21e plaats bemachtigde, zal eveneens niet op de kermis ontbreken. In het Jaar van het Immaterieel Erfgoed 2012 zal de Larense zomerkermis met een aantal traditionele randactiviteiten worden omlijst.

De Larense zomerkermis vindt plaats van zaterdag 30 juni tot en met donderdag 5 juli.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.