Groene lijst

Tamar de Vries

Rondslingerende troep in parkjes, op straat of op de hei. Een Bussumse dame die zich daar niet alleen aan stoort maar het ook opruimt, kwam door haar goede werk in aanraking met de politie.

Toen zij aan het openruimen was aan de Frederik van Eedenweg, bij ’t Mouwtje voegde een man zich ongevraagd bij haar en begon allerlei vragen te stellen. ,,Doet u dit wel vaker? Weet uw man dat u dit aan het doen bent? Oh, u heeft geen man, uw kinderen dan? Nee, ook niet. Waar woont u? Weet u nog wel hoe u thuis moet komen?”

Als de Bussumse begint te denken dat zij in Bananasplit zit, draait een politiewagen de straat in. Geduldig legt zij aan de agenten uit dat ze alleen maar afval in de bakken deponeert en geen kwaad in de zin heeft. Dan komt de aap uit de mouw. De man die haar aansprak dacht met een ’verwarde vrouw’ te maken te hebben en had de politie gebeld. Niet zo heel gek gedacht, want in de voorgaande dagen was er drie keer een sms-alert uitgegaan voor verwarde mensen in de buurt.

De Bussumse ’voddenraapster’ voldeed aan dat profiel en de alerte beller werd bedankt. ’Probeer de vrouw aan de praat te houden’, had de politiecentralist gezegd. Nadat was vastgesteld dat de vrouw niet verward was, vroeg zij schalks aan de agent: ,,Nu kom ik zeker op de zwarte lijst?” ,,Welnee”, zei hij. ,,Op de groene lijst, als die bestond.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.