Drie mannen verdacht van mensenhandel in Baarn

© Caspar Huurdeman Baarn

Internetredactie
BAARN

Drie mannen zijn eind augustus aangehouden op verdenking van mensenhandel. De politie kwam hen op het spoor nadat er eind vorig jaar twee vrouwen werden aangetroffen in een woning in Baarn die illegaal in Nederland verbleven.

De aanhouding is vrijdag bekendgemaakt door de politie. Twee hoofdverdachten zitten momenteel nog vast, de derde verdachte is 7 september al in vrijheid gesteld.

De politie heeft eind vorig jaar de woning in Baarn bezocht nadat er een melding binnenkwam van illegale prostitutie. De twee aangetroffen vrouwen vertelden op het bureau aan de politie dat ze naar Nederland waren gebracht en afhankelijk waren van de mannen die hen in de prostitutie lieten werken.

De drie opgepakte verdachten kwamen in beeld na verder onderzoek. Ze zouden betrokken zijn bij het uitbuiten van de vrouwen. Uiteindelijk zijn ze maandag 28 augustus meegenomen door de politie.

De politie heeft in drie woningen een doorzoeking gedaan. Hierbij zijn onder andere telefoons, laptops, een auto en geld inbeslaggenomen. De politie sluit meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Zie ook: Arrestatieteam valt woning binnen in Baarn

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.