Nieuwe naam en koers Tergooi

Redacteur Hilversum
hilversum

Tergooi is de nieuwe naam van Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum. Korter, krachtiger en niet meer verwijzend naar de Gooise ziekenhuisfusie van ooit. Wel naar het nieuwe elan van het ziekenhuis. Dat benadrukt vanaf nu op de ’unieke’ ligging in het groen en wil zich onderscheiden door ’vooruit te zorgen’.

,,Vanouds komen mensen naar het ziekenhuis, omdat ze ziek zijn en beter willen worden. Natuurlijk, dat blijft. Maar eigenlijk is dat het paard achter de wagen spannen. Wij zien een belangrijke rol voor Tergooi om mensen in deze regio te helpen gezond te blijven. We blijven niet binnen onze muren ziekenhuisje spelen, maar zoeken de mensen op. We hebben een aanbod voor de omgeving’’, zegt ziekenhuisdirecteur Ruurd Jan Roorda.

Nu de rookwolken van de sanering bij Tergooiziekenhuizen zijn opgetrokken, krijgt de vorig jaar aangetreden topman de kans zijn ideeën vorm te geven. Gisteren presenteerde Roorda zijn plannen voor de komende jaren, tegen de achtergrond van een financieel weer gezond ziekenhuis. In 2012 werd 1,3 miljoen euro winst gemaakt. Vijf miljoen zelfs, als de versnelde afschrijving van de gebouwen niet wordt meegerekend. Roorda: ,,Structureel zitten we zo’n drie miljoen euro in de plus. Dat is beter dan voorgaande jaren. We zijn ’in control’, maar blijven scherp.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.