Ouderen herstellen na operatie in voormalige Dr. Dieperinkschool

Publiek bewondert het nieuwe Tijdelijk Thuis.

Publiek bewondert het nieuwe Tijdelijk Thuis.© Foto Hilverzorg

Annemarie de Jong
Hilversum

Vroeger kregen kinderen er les, nu komen oude mensen er op adem. In de voormalige Dr. Dieperinkschool in Kerkelanden is Tijdelijk Thuis officieel geopend.

De nieuwe locatie van Hilverzorg aan de Augustinushof telt 24 bedden en biedt tijdelijke zorg en behandeling aan ouderen, die na ziekenhuisopname niet gelijk naar huis kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze nog moeten herstellen en meer zorg hebben dan de thuiszorg kan geven.

„Mooi dat we nu op een centrale plek in Hilversum tijdelijke zorg en behandeling kunnen bieden aan inwoners. Zeker nu de vraag naar deze vorm van zorg alleen maar toeneemt”, jubelt wethouder Eric van der Want bij de opening.

Meisjes

Tijdelijk Thuis draait vanaf januari en is de ’opvolger’ van Sint Carolus, dat in december de deuren sloot. Mevrouw Ligthart (90) ligt er sinds 1 maart. Na een valpartij thuis heeft ze extra zorg nodig. „De meisjes doen geweldig goed werk. Het liefst ga ik morgen naar huis, maar als ik niet thuis kan zijn, dan is het hier heel goed.” Ook voor ’respijtzorg’ kunnen mensen er terecht: de overbelaste mantelzorger kan zelf bijtanken, terwijl zijn of haar naaste wordt verpleegd.

Huisarts

Ook huisarts Eline Faber is blij: „Nu ouderen steeds langer thuiswonen, is er veel meer behoefte aan tijdelijke, kortdurende zorg. Bij HilverZorg Tijdelijk Thuis wordt kleinschalig gewerkt, met een vast en zeer betrokken team. Om hier als huisarts aan mee te kunnen werken geeft mij een voldaan gevoel.”

Gemiddeld duurt het verblijf zes weken. Uitgangspunt is dat mensen zo snel mogelijk weer terugkeren naar hun eigen huis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.