Kwaliteit zwemwater gemeente Wijdemeren ’in orde’

Valentijn Bartels
Wijdemeren

Zwemmers kunnen ongestoord een duik nemen in de gemeente Wijdemeren.

Uit recente metingen van de website zwemwater.nl, in opdracht van Rijkswaterstaat en Waternet, blijkt dat meerdere plekken in de plassengemeente ’in orde’ zijn als zwemlocatie. Het metingen zijn uitgevoerd op meerdere locaties in de Spiegelplas, de Vuntus, De Loosdrechtse Plassen en De Wijde Blik.

Na een meting aan het Googpad blijkt het water daar in orde. De kwaliteit wordt op basis van metingen de afgelopen vier jaar zelfs ’uitstekend’ genoemd. Dat geldt overigens voor alle officiële stranden aan de Spiegelplas. Dat gaat dan om zwemgelegenheid De Bergse Akker en Strand Sporthal Spiegelplas. Ook De Wijde Blik krijgt op basis van de afgelopen vier jaar de titel ’uitstekend’. Uit controle blijkt bovendien dat zwemmers zich geen zorgen hoeven te maken over toekomstige vervuiling. „Er zijn weinig tot geen bronnen van fecaliën en blauwalg en er zijn geen bedreigingen voor verslechtering.” Het water bij de Vuntus is ’goed’. „Al vormen de aanwezigheid van vogels, hondenpoep en pleziervaart een risico”, meldt Waternet in het rapport.

In de Loosdrechtse Plassen zijn op meerdere plekken metingen verricht. Alle locaties zijn, net als in de rest van de gemeente, in orde om te zwemmen. Bij de Eilanden Markus Pos en de Meent ’is waakzaamheid voor de hoeveelheid (blauw)algen en verontreiniging geboden. De Strook krijgt zo nu en dan waarschuwingen. Dat komt door blauwalg en verontreiniging.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.