Omstreden reclamemast A1 van tafel

Hans van Keken
Baarn

Omdat de stemmen in de gemeenteraad woensdagavond voor de twee keer op rij staakten, gaat de geplande 28 meter hoge reclamemast vlak langs de A1 op het Baarnse sportpark definitief niet door.

In Baarn zijn ze al een paar jaar bezig met dit plan, maar eind mei staakten de stemmen in de raad (9 tegen 9).

De verwachting was dat het voorstel dit keer een hamerstuk zou zijn, omdat het eerder afwezige VVD-raadslid Mary Papo (haar partij is voor) er nu wel bij was. De toen tegenstemmende Kees Koudstaal (BOP) bleek zelfs al op vakantie, waarmee het voorstel het met 10-8 zou redden.

Maar CU-SGP raadslid Roy Bruins bleek tot verrassing van velen in de achterliggende weken van gedachten veranderd.

Hij kwam met een stemverklaring waarin hij uitlegde dat hij op basis van nieuwe informatie van vooral stichting Behoud de Eemvallei en ook zijn eigen achterban overstag was gegaan en nu nadrukkelijk tegen zou stemmen.

Daarmee staakten de stemmen (9-9) net als eind mei, waardoor het voorstel daarmee definitief van tafel is.

Ook voor Kees Koolmees van Behoud de Eemvallei was de uitslag een grote verrassing. ,,Fantastisch”, zegt hij na de voor zijn stichting goed uitgevallen stemming in de Baarnse raad.

Het plan van de gemeente voor de hoge mast langs de A1 is voorgoed van tafel, vooral dankzij weken lobbyen van Koolmees en anderen.

,,En we kregen van verschillende kanten hulp”, verklaart Koolmees, die Roy Bruins (CU/SGP) - die voor de omslag zorgde - persoonlijk door de polder rondleidde, hem informeerde en overtuigde. ,,De feiten hebben de doorslag gegeven. Het is een schitterend resultaat, dit.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.